Pachetul de nunta include fotografierea evenimentului si sedinta foto de nunta.

Prin sedinta foto nunta facem referire la sedinta foto pe care o realizam intr-o alta zi, diferita de cea a nuntii. In sedinta foto de nunta accentul cade pe cuplu, nu pe invitati. 

 

O lista cu locatiile pentru sedinta foto de nunta vi-o le punem noi la dispozitie, suntem insa deschisi si la propunerile voastre.

Mai jos gasiti cele mai frecvente intrebari (si raspunsuri) referitoare la sedinta foto de nunta.

 

 Cand este cel mai bine sa ne fixam sedinta foto de nunta: intre cununia civila si cea religioasa?

 

Recomandam sa facem sedinta foto de nunta intr-o alta zi, nu in ziua evenimentului. Cateva fotografii putem realiza si in ziua evenimentului, insa cel mai bine ar fi sa stabilim sedinta foto dupa nunta.

 

 Cat timp sa rezervam pentru sedinta foto de nunta?

 

Pentru sedinta foto, contractual, este trecuta minim o ora timp efectiv de fotografiere, adica scadem timpul petrecut pe drum. Daca sedinta foto se va desfasura in alta zi, diferita de cea a nuntii, poate dura mai mult, in functie de locatiile alese.

 

 Pentru noi, sedinta foto intr-o alta zi, este o sursa de stres: alt machiaj, alta coafura, nu mai am buchetul, mai pe scurt alte cheltuieli.

 

Solutiile sunt multiple in acest caz: sedinta foto poate fi stabilita ziua urmatoare nuntii. De cele mai multe ori coafura, cel putin, rezista pana atunci iar buchetul, daca nu s-a deteriorat in urma aruncarii lui, poate fi luat cu imprumutul de la noua posesoare. In caz contrar, daca sedinta foto nu se poate desfasura in ziua urmatoare nuntii din varii motive (oboseala voastra, un alt contract la noi, vreme urata), reprogramam intr-o alta zi. La sedinta foto nu este necesar ca mireasa sa aiba aceeasi coafura si machiaj. Majoritatea mireselor noastre s-au aranjat singure, acasa, pentru sedinta foto si toate au fost frumoase. Beneficiile unei sedinte foto intr-o alta zi sunt mult mai mari decat usoarele inconveniente legate de coafura, machiaj si buchet.

 

 Avem nunta in august dar ne-am dorit mereu o sedinta foto de toamna, in padure, in culori tomnatice. Cum putem face? Vremea nu ne ajuta.

 

Daca pentru voi nu reprezinta un inconvenient stabilirea datei pentru sedinta foto la una sau doua luni de la eveniment, pentru noi nu este nicio problema. Data o vom stabili impreuna cu voi in functie de vreme si genul de cadre pe care le doriti.

 

 Nu suntem fotogenici si nu stim sa stam la poze. Ne ajutati voi?

 

Vai, de cate ori am auzit acasta remarca! Comunicarea cu voi este extrem de importanta si face parte din jobul nostru. Relatia dintre noi, ca fotografi si voi ca clienti nu o sa fie o relatie tipica prestator- beneficiar. Pana la sedinta foto ne-am intalnit la nunta, am fost alaturi de voi de dimineata, am comunicat, v-am ajutat la organizare. Ajunsi la sedinta foto, sesiunea fotografica se transforma usor ca o iesire intre cunoscuti. Comunicam, discutam, glumin si astfel atmosfera nu o sa fie una sobra si o sa va ajute foarte mult sa va relaxati. Veti fi si fata de noi la fel de naturali cum sunteti intr-un cerc de prieteni.

 

 Ce ne facem daca vremea nu ne ajuta si daca nu o sa putem reprograma sedinta foto?

 

Nu exista „vremea nu ne ajuta”! Pe orice tip de vreme pot fi realizate fotografii calitative indiferent daca ploua, daca ninge sau daca bate vantul puternic. Evident conditiile meteo restrang posibilitatile si unele cadre pe care, probabil, voi le-ati avut in minte nu vor putea fi realizate din cauza vremii. Cu toate astea sedinta foto pe vreme nefavorabila nu este sortita esecului. Vom adapta locatiile si stilul fotografic la conditiile meteorologice.

 

 Care sunt parametri de care trebuie sa tinem cont daca totusi dorim sa avem sedinta foto in aceeasi zi?

 

In primul rand, daca doriti sa realizam sedinta foto in ziua nuntii, trebuie sa verificam starea vremii. Daca vremea va fi extrem de insorita, va trebui sa optam pentru localuri si zone mai umbrite. Avand in vedere ca evenimentul se va desfasura cel mai probabil intr-o zi de weekend trebuie sa luam in calcul si aglomeratia din localuri. Tocmai din aceasta cauza exista o clauza in contractul nostru in care este specificat ca sedinta foto nu va avea loc in totalitate in intervalul 12- 3 dupa amiaza daca nunta are loc in lunile de vara. Acest lucru implica ori stabilirea unei ore pentru sedinta foto inainte de demararea evenimentului (pe la 9 dimineata), sau in timpul petrecerii la sala. Nu va incurajam sa plecati de la sala, ne dam seama cat de important este fiecare moment pentru voi, insa, cu toate acestea, gasirea unei solutii optime pentru sedinta foto este extrem de importanta si isi pune puternic amprenta pe succesul si stilul acestor fotografii. Evident, daca ati optat pentru o sala de nunti cu imprejurimi frumoase, cu o receptie deosebita putem folosi aceste elemente in timpul nuntii, nemaifiind astfel necesara deplasarea in alte locuri.

 

 La sedinta foto vine acelasi fotograf ca la nunta?

 

La sedinta foto vine si fotograful de la nunta voastra. Suntem doi fotografi, Laura si Iulian, iar la sedinta foto venim mereu impreuna. Unul dintre noi va fi asistent de lumini, celalalt va face fotografiile.

 

 Nu stim unde sa mergem la sedinta foto. Ne puteti indruma?

 

Bineinteles. Inainte de eveniment o sa avem o discutie despre stilul de fotografiere si ce anume doriti sa suprindem in fotografii. In functie de aceste informatii, o sa va prezentam cateva locatii din care puteti sa va alegeti una sau mai multe in care sa mergem pentru sedinta foto.

 

 Pentru sedinta foto dorim sa plecam din Brasov, avem o locatie draga in alt oras. Putem merge? Sunt alte costuri implicate?

 

Putem merge si in alt oras. Costurile implicate sunt referitoare la transport (decontul de benzina, sau mergem impreuna cu voi) si, eventual, cazarea, in cazul in care locatia este mult prea departe si implica statul peste noapte.

 

 Nasii vor sa ne insoteasca. Ne costa ceva daca le faceti si lor cateva fotografii?

 

Vom avea grija sa ne axam si pe nasi in cadrul evenimentului, astfel incat si nasii sa beneficieze de o mini sedinta foto. Sedinta foto va este dedicata in totalitate si va multumim ca tineti cont de acest lucru.

 

 Prietenul nostru este fotograf si ar vrea sa asiste si el la sedinta foto. Poate sa ne insoteasca?

 

Cu siguranta prietenul vostru are o viziune proprie pe care nu dorim sa o influentam. Lucrurile originale sunt cele mai apreciate. Astfel va multumimi ca veti veni la sedinta foto neinsotiti.

 

 La cat timp dupa nunta putem face sedinta foto?

 

Sedinta foto poate fi realizata nu numai dupa nunta, ci si inainte de nunta. In cazul in care se opteaza pentru locatii in care nu este praf foarte mult (de exemplu castelul Peles- Sinaia), putem sa stabilim data pentru sedinta foto cand viitoarea mireasa este programata la proba de coafura si machiaj. Astfel aranjata putem continua cu sedinta foto. Daca o doriti dupa nunta, recomandam sa fie programata in maxim o luna de la eveniment, tocmai pentru a nu surveni intarzieri mari in predarea albumelor foto.