Sedinta foto – in tara sau in strainatate?

Pare o intrebare cu un raspuns rapid: Sedinta foto, cum in tara sau in strainatate? Clar in tara.

Sedinta foto in tara este uneori mai costisitoare decat in strainatate.

„Cum adica mai costisitoare? Parca era inclusa in pachetul contractat.”, ati fi tentat sa ne intrebati,

Sedinta foto este inclusa in pachetul contractat.

Anumite locatii pe care vi le propunem pentru sedinta foto, au taxe de intrare, alte locatii sunt ceva mai departe de Brasov. De aceea uneori, sedinta foto este generatoare de costuri aditionale.

Locatia pentru sedinta foto o veti alege voi.

In lista pe care vi-o propunem sunt incluse atat locatii total nesofisticate, de genul centrului vechi al Brasovului si stradutele din centru, sau Poiana Brasov, precum si locatii mai indepartate (din judetul Sibiu, Buzau) sau locatii foarte indepartate de genul Cazanele Dunarii, litoralul Marii Negre etc. In anumite cazuri din cauza duratei drumului catre locatie este necesara si cazare, masa, acestea se adauga pe langa costul de transport. Evident impactul final pe care il va avea o sedinta foto la Cetatea Brasovului si una la Lacul Sfanta Ana, Cazanele Dunarii etc va fi cu totul altul. Nu se va putea compara nici o locatie des intalnita (stradute din Brasov, sub Tampa) cu o locatie inedita, chiar daca voi, dragi miri, sunteti aceeasi, imbracamintea si intreg „ambalajul” este neschimbat. O locatie deosebita va transforma totul in ceva mai grandios.

In acest moment ne intrebam: este o sedinta foto in tara cu adevarat mai ieftina decat una in strainatate?

Raspunsul nu este unul clar: depinde de locatia aleasa. In cazul anumitor locatii din tara, indepartate, pe langa transportul dus intors se adauga si cazarea uneori pentru o noapte sau doua, in functie de ora la care se ajunge si de potentialul locatiei. Datorita biletelor extrem de ieftine de transport cu avionul, si  a cazarilor uneori la preturi modice care se gasesc pe www.booking.com uneori ofertele din strainatate se apropie foarte mult de costurile din tara.

O locatie des aleasa de mirii nostri in sezonul trecut, este un conac in judetul Sibiu. Taxa de fotografiere este de 100 Euro, la care se adauga transportul dus intors de cca 200 lei. Drumul dus intors + shootingul dureaza pana la 7 ore. La un calcul simplu incluzand drumul, taxa de fotografiere perceputa de administrator si pauza de masa ajungem pe la 800-900 lei. 

Fotograf nunta fotograf pregatire nunta

Conac Sibiu

Zilele acestea eram in cautare de bilete de avion mai ieftine, am gasit locatii cu mare potential fotografic pe la 15 – 20 Euro pe segment. Cu un calcul simplu, uneori diferentele nu sunt atat de mari.

Are o sedinta foto in strainatate un mai mare potential fotografic decat in tara?

La aceasta intrebare voi sunteti singurii in masura sa raspundeti, Tara noastra este o tara frumoasa, care ofera, ca si alte tari, multe locuri frumoase si cu potential fotografic; indiferent ca este vorba de natura, arhitectura, mare sau munte. Nu are Romania turnul Eiffel, insa si Romania ofera locatii unice pe care nu le are Franta. 

Sedinta foto Graz- Austria

Graz- Austria

Sedinta foto Graz- Austria

Graz- Austria

Sedinta foto Graz- Austria

Graz- Austria

Sedinta foto Graz- Austria

Graz- Austria

Sedinta foto Graz- Austria

Graz- Austria

Sedinta foto Graz- Austria

Graz- Austria

Sedinta foto Monaco

Monaco

Sedinta foto Monaco

Monaco

Sedinta foto Monaco

Monaco

Sedinta foto Monaco

Monaco

Sedinta foto Genova, Italia

Genova, Italia

Sedinta foto Genova, Italia

Genova, Italia

Sedinta foto Genova, Italia

Genova, Italia

Cu toate acestea o sedinta foto in strainatate va avea un impact mult mai mare decat una in tara, pentru unicitatea ei. Astfel voi veti fi cuplul care, de exemplu, a facut sedinta foto in locatia in care s-au logodit, sau poate la baza turnului din Paris ai fost ceruta de sotie. Importanta acelui loc nu va putea fi niciodata egalata cu niciun alt loc.

Alegerea locatiei pentru sedinta foto ni se pare foarte importanta. Un anumit stil fotografic nu poate fi realizat in anumite locatii. Nu vei putea escalada niciodata castelul Peles 🙂 (risti sa ajungi la Mititica) , insa pentru un astfel de shooting poti alege muntele.
Sedinta foto Trash the Dress la munte

Trash the Dress la munte

Optiunile sunt nelimitate, noi venim in intampinarea voastra cu anumite idei. Indiferent ca optati pentru locatii din Brasov, de langa Brasov, din tara sau strainatate sfatul nostru este unul singur: oferiti o mare importanta selectiei sedintei foto. Este unica sesiune fotografica din viata voastra (cel putin asa speram cu totii!) ca mire si mireasa. In acea locatie veti aparea nu intr-un album oarecare ci in ALBUMUL nuntii voatsre pe care il veti pastra si rasfoi toata viata (avem noi grija de asta).

Ca o concluzie sedinta foto (Love the Dress) din alta zi este gratuita pentru toti clientii Ideal Foto. Costurile care apar sunt independente de noi si se refera la taxe de intrare, eventuale costuri de transport, cazare si masa, daca locatia aleasa este mai departe.

Merita sa investiti in amintirile voastre iar noi suntem deschisi fata de orice provocare si dorinta din partea voastra,