Despre aceste sedinte foto va voi povesti in articolul de fata.mountainsphoto

Cine a zis ca alegerile pe care trebuie sa le faci pentru o nunta sunt mai numeroase si diverse, poate avea dreptate, dar nu se referea cu siguranta la fotografie.

O serie de sedinte foto au inceput sa castige din ce in ce mai mult teren. Ceea ce pe vremea parintilor nostri ar fi fost tabu si anume fotografierea viitoarei mamici cu burtica la vedere, s-a transformat in zilele noastre in arta. Ne place sa numim acest tip de sedinta foto, fotografie de maternitate. Cu toate ca nu avem copii, simpla prezenta in preajma noastra a viitoarelor mamici mi-au clarificat un lucru: Cu siguranta aceasta perioada de dinaintea nasterii este cel putin la fel de frumoasa ca perioadele care vin. Trecem cu vederea cursele pana la toaleta si anumite rotunjimi si ne gandim la cat de frumos poate fi pentru o viitoare mamica sa isi simta copilasul crescand, miscand. 

Un val de sentimente care mai de care mai intense, noi preocupari (printre care cum pun un pampers si ce nume sa poarta) dau culoare acestei perioade.

Aceste emotii pe care o confera asteptarea, aceasta bucurie si fericire dorim sa le suprindem in fotografie. Daca miresele de obicei au trac de aparat si se simt uneori stanjenite de prezenta fotografului in preajma, in privirea viitoarelor mamici se citeste fericirea si linistea.

Sedinta foto de maternitate o realizam, de cele mai multe ori, intr-un cadru linistit, afara intr-un parc (daca vremea ne permite) sau chiar in interior.

fotografie_maternitate (12) fotografie_maternitate (10) fotografie_maternitate (9) fotografie_maternitate (8)

Dupa perioada frumoasa a maternitatii, cel mic, care timp de 9 luni a fost o rotunjire din ce in ce mai mare, trebuie sa dea ochii cu lumea. Un cipilas mic, care doarme tot timpul poate fi un deliciu fotografic daca ne raportam la ipostaze haioase si la accesorii comice. Aceste sedinte foto le recomandam sa fie realizate in primele 10 zile sau mai exact zis de la maternitate la studio. Pentru a fi comod pentru voi, studioul va veni la voi. Vom amenaja intr-una din camere un mini studio foto compus din reflectoare de studio, un bean bag pe care sa asezam copilasul, un fundal sau paturica dupa caz.

fotografie botez (2) fotografie botez (1)

Ehe, dupa botez micutul incepe sa aiba un cuvant serios de spus si o agenda incarcata de sesiuni de somn si laptic. Printre aceste sesiuni strecuram si noi o sedinta foto intr-o locatie care il incanta pe micut: afara sau „la sediul” bebelusului. La sedinta foto de dupa botez putem folosi accesorii pe care le avem in dotare (caciulite etc) sau ne putem folosi de artileria de jucarii si de costumasele alese de parinti, evident cu acceptul purtatorului.

fotografie botez (9) fotografie botez (11)