Machiajul si coafura din ziua nuntii sunt probabil, cele mai importante aspecte de care o mireasa trebuie sa se ocupe. Indiferent de cat de talentate sunt viitoarele doamne, in ziua nuntii lor majoritatea aleg varianta unui make up artist si bine fac. Multe mirese ne-au intrebat: sa mergem la salon sau sa vina hair-stylist-ul/a si make up artist-ul acasa?

<img class="alignnone wp-image-1182 size-full" src="http://www .ideal-foto.ro/wp-content/uploads/2015/02/Vorbereitung_Braut-5.jpg” alt=”Vorbereitung_Braut-5″ width=”1500″ height=”1000″ srcset=”http://www.ideal-foto.ro/wp-content/uploads/2015/02/Vorbereitung_Braut-5.jpg 1500w, http://www.ideal-foto.ro/wp-content/uploads/2015/02/Vorbereitung_Braut-5-300×200.jpg 300w, http://www.ideal-foto.ro/wp-content/uploads/2015/02/Vorbereitung_Braut-5-1024×683.jpg 1024w, http://www.ideal-foto.ro/wp-content/uploads/2015/02/Vorbereitung_Braut-5-1144×763.jpg 1144w” sizes=”(max-width: 1500px) 100vw, 1500px” />

Din punct de vedere fotografic un salon este mult mai „fotogenic” decat acasa. Acasa se perinda lume mai multa, si tot lume multa isi da cu parerea, ii atrage atentia make-up artist-ului ca culoarea X folosita nu o prinde bine pe mireasa noastra samd. Emotiile si stresul provocat de situatii de genul acesta se transmite in mod inevitabil si miresei noastre care, ori se necajeste din cauza situatiei create ori, mai grav, incepe sa aiba dubii daca machiajul va iesi asa cum trebuie. Insa migratia populatiei matinale dintr-o camera in alta (in cea transfomata in salon de machiaj) poate fi stopata printr-o atitudine ferma si prin imbracarea hainelor de „bridezilla” pentru cateva momente. Insa nu acestea sunt aspectele care pe noi, fotografii, ne intereseaza si ne influenteaza munca. Fotografiile de la pregatirea miresei sunt frumoase prin insasi povestea si emotia care o transmit. Daca aceasta poveste incepe cu genti, haine si alte accesorii depozitate intr-un mod haotic pe capanea si continua cu o camera ingusta, cu un geam mic si accesul catre el blocat de o masa sau un alt corp de mobila si daca povestea noastra este condimentata cu multe deschideri si inchideri de usa si un lung sir de intrebari care incep cu „X lucru este aici?”, sau „Ai idee unde este X”, atunci scenariul nu este cel ideal iar potentialul fotografic scade pana la disparitie.

Vorbereitung_Braut-2-1024x683

De aceea recomandarea noastra este optarea pentru un salon. Intr-un salon fotograful se poate folosi de o oglinda, de accesorii (perii, tuburi de fixativ etc). Mireasa este mult mai relaxata si, de cele mai multe ori, spatiul oferit de salon este mult mai mare decat camera de acasa. Un plus pe care il aduce salonul este si luminozitatea.

Din discutie excludem apartamentele mari, generoase ca spatiu si luminoase.

Insa cum apartamenele si casele mici sunt foarte primitoare (asa ne simtim si noi acasa, intr-un spatiu relativ restrans), exista o varianta optima si in aceste cazuri: inchirierea cu o noapte inainte a unui apartament intr-un hotel (gen Classic Inn, Vila Prato, Belvedere sau daca restaurantul ales are si hotel, poate fi o varianta de luat in calcul), astfel locatia poate fi folosita si pentru machiaj si hair style.

Cu toate acestea, indiferent de varianta aleasa, recomandarea noastra este programarea din timp (chiar de la inceputul anului). Specialistii sunt primii care se ocupa si cu cat amanati programarile mai mult cu atat riscati sa fiti nevoite sa alegeti din ce a ramas sau sa mergeti la salon la ore mult mai matinale decat v-ati fi dorit.

Pentru a incheia acest prim topic, raspundem la o intrebare pe care clientii ne-o pun des:

Fotografiati si machiajul si aranjatul miresei?

Noi vom fi alaturi de voi de la inceputul zilei pana la finalul nuntii la sala. Spre diferenta de invitatii vostri, noi, fotografii vostri, nu vom avea momente de calm si relaxare. Va vom urmari fiecare miscare pentru a documenta cat mai bine ziua nuntii voastre. De aceea vom incepe documentarea zilei nu mai devreme de ora 8 de dimineata, sau dupa aceasta ora in functie de primul moment important care se doreste fotografiat.

Da, fotografiem machiatul si aranjarea miresei daca momentul are si potential fotografic. Potentialul fotografic este dat de locatia in care se desfasoara machiatul si aranjatul. In cazul optarii pentru machiaj acasa, intr-un spatiu intim, restrans, nu o sa mai aglomeram si noi spatiul si ne vom incepe activitatea dupa finalizarea machiajului si aranjatului.